Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zandstraalprojecten.be Online info, inspiratie & prijsadvies over zandstralen.
header image
zandstraalprojecten.be

Zandstralen meubels

Bij het zandstralen van meubelen verwijderen we eerst alle meubelbeslag en glas. Alle onderdelen van het meubel worden uit elkaar gehaald en afzonderlijk gezandstraald om een volledig blank houten meubel terug te bekomen. Hieronder een greep uit de mogelijkheden tot het zandstralen van meubelen.

 

Zandstralen meubels

Sommige onderdelen van meubelen zijn voorzien van een fineerlaag. Heeft U b.v. een dressoir of een boekenkast waarvan de schabben uit een fineerlaag bestaan kunnen we deze onder een lage druk zonder probleem zandstralen.

Vele meubelen zijn voorzien van houtsnijwerk, dit is meestal lastig om te schuren. Door zandstralen is het houtsnijwerk ook makkelijk terug blank te krijgen. Na het stralen dient het hout opgeschuurd te worden.

Optioneel kan men ook een nabehandeling laten uitvoeren. Er zijn verschillende soorten van nabehandeling beschikbaar. Meestal kiest men voor een vernis van een kleurloze uitvoering of een natuurlijke olie. De beste oliën op de markt zijn parketoliën.

Jouw meubels een nieuwe look geven door ze te laten zandstralen? Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Hoe meubels zandstralen?

Door een meubel te laten zandstralen krijgt het hout een natuurlijke uitstraling.  Een complete behandeling bestaat uit drie delen die afzonderlijk uitgevoerd kunnen worden naargelang de wens.

 

1. Zandstralen

De techniek van het zandstralen zorgt er voor dat de verf, vernis of beits van het meubel verwijdert wordt. Ook meubelen met houtsnijwerk, waar schuren alleen moeilijk zou zijn kan je door zandstralen gemakkelijk reinigen. Bij zandstralen komt een zekere vakkennis te pas die betrekking heeft tot de verschillende houtsoorten.

De meeste meubelen zijn uit hardhout zoals eik en beuk. Deze houtsoorten lenen zich goed tot het zandstralen en geven een mooi resultaat. Verder zijn er de zogenaamde zachte houtsoorten zoals grenen, vurenhout e.d. Deze houtsoorten kunnen ook gezandstraald worden maar zullen een grover, dieper nervenpatroon vertonen. Dit kan ook handig zijn, bij toepassingen van architectonisch beton waar de uitgestraalde planken gebruikt worden als bekisting voor het beton.

 

2. Schuren

Na het zandstralen heeft het hout een ruwe structuur. Om een fijn resultaat te verkrijgen dient het hout geschuurd te worden. Na het schuren heeft het hout terug zijn natuurlijke look. Hieronder een vb. Van een gezandstraalde deur uit eikenhout. Het linkerpaneel van de deur is geschuurd, er is duidelijk te zien wat schuren met het hout doet: de mooie houtstructuur komt volledig terug aan het licht.

 

3. Behandelen

Er zijn verschillende soorten van nabehandeling beschikbaar. Sommige mensen kiezen een vernis, meestal een matte kleurloze uitvoering maar de meeste mensen kiezen om hun trap of meubel te oliën. Naar eigen mening ben ik ook eerder te vinden om hout te behandelen met een olie dan te vernissen. Het resultaat dat je met olie bekomt is naar mijn mening veel natuurlijker. De beste oliën op de markt zijn parketoliën. 

 

Offertes voor zandstralen / luchtgommen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen